Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, solicită sprijinul Guvernului

Realizator: Octavian Begu – Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, solicită sprijinul Guvernului, astfel încât municipalitatea să poată achita datoria de aproximativ 600 de milioane de lei a companiei Termoenergetica la ELCEN. El l-a rugat pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, să discute în acest sens cu ministrul finanțelor, Adrian Câciu.
Nicuşor Dan: Nu cerem mai mult decât s-a dat celorlalte localități din România. Adică noi, București, avem atâtea apartamente, sistem centralizat, câte au toate celelalte localități împreună, pentru ele s-au dat 800 de milioane, pentru noi s-au dat 15-20 de milioane. Dacă Guvernul nu are bani, am cerut să ni se mărească plafonul de îndatorare, astfel încât să ne împrumutăm de banii ăștia de pe piață.
Realizator: Pe de altă parte, directorul general al Termoenergetica, Claudiu Crețu, a precizat că nu se pune problema insolvenței companiei, că se caută soluții de funcționare și de plată eșalonată a datoriilor. Într-o declarație pentru Radio România Actualități, el a spus că Bucureștiul va trece cu bine și de această iarnă.
Claudiu Creţu: Nimeni nu poate să oprească căldura în București. Dacă s-ar opri, tehnic, la robinet, s-ar opri sistemul de termoficare din București, repunerea lui în funcțiune, mai ales iarna, eu cred că nu știu dacă reușim în două, trei săptămâni, Deci, nu este un sistem pe care l-ai oprit și îl pornești. Pornirea grupurilor din anii 60 și ceva, cu toate contractările și dilatările și așa mai departe, și e un sistem sensibil, care stă așa într-un echilibru instabil. Nu există ideea să-l oprim în București./geftene/schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 noiembrie)