Inspectoratul General al Poliţiei din Ungaria: Peste 11 mii de persoane au sosit vineri din Ucraina

Vineri, 6.449 de refugiați ucraineni au intrat în Ungaria la frontiera ungaro-ucraineană, în timp ce 4.585 dintre cei care au intrat la frontiera româno-ungară au declarat că au venit din Ucraina, a informat Inspectoratul General al Poliţiei din Ungaria (ORFK), într-un comnunicat remis sâmbătă Agenţiei de Presă MTI. Poliţia ungară a eliberat 239 de permise de ședere temporară, valabile pentru 30 de zile. În acest termen, refugiații vor trebui să se prezinte la Inspectoratul General pentru Imigrări din localitatea de reședință pentru obținerea documentelor definitive.
116 de persoane – dintre care 28 de copii – au sosit la Budapesta cu trenul, fugind de războiul din Ucraina, a precizat ORFK.
Inspectoratul General al Poliției din Budapesta a anunțat pe pagina oficială police.hu că ajută refugiații care sosesc cu trenul din Ucraina, alături de Serviciul de Poliție pentru Intervenție Rapidă. Asociația Gărzii Civile din Budapesta oferă, de asemenea, sprijin în aceast sens.
Aceștia sunt în contact permanent cu Direcția Generală pentru Gestionarea Dezastrelor, Inspectoratul General pentru Imigrări, Căile Ferate Ungare de Stat (MÁV), Centrul de Transport din Budapesta, Direcția Generală de Poliție Municipală din Budapesta, Biroul Guvernamental al orașului Budapesta, precum și cu asistenții umanitari, se mai arată în comunicat./vblanka/sdm2

(https://hirado.hu/belfold/cikk/2022/11/12/orfk-tobb-mint-11-ezren-erkeztek-ukrajnabol-penteken)