Solicitările Federației Sindicale Ambulanța vor fi transmise premierului (Alexandru Rafila)

Realizator: Daniel Neguţ – Solicitările Federației Sindicale Ambulanța vor fi transmise premierului, a spus ieri ministrul sănătății, Alexandru Rafila, în urma discuțiilor cu liderii sindicali. Întâlnirea a fost programată în contextul în care sindicaliștii au reclamat lipsa de reacție a autorităților față de problemele din sistem și au anunțat proteste în toată țara. Principalele solicitări ale acestora vizează îmbunătățirea parcului auto, dar și corectarea salarizării personalului din serviciile de Ambulanță și crearea unui punct distinct pentru serviciile publice de Ambulanță în viitoarea lege a salarizării. Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, consideră că unele solicitări sunt justificate, referindu-se la starea parcului auto al ambulanțelor.
Alexandru Rafila: A existat un acord-cadru care s-a desfășurat sau ştiu că ar trebui să se desfășoare în intervalul 2018-2022, care prevedea achiziția a maxim 4.000 de ambulanțe. Din păcate, acest acord-cadru nu s-a finalizat nici măcar acum în 2022. În cursul anului 2020 şi în cursul anului 2021 nu s-a achiziționat nicio ambulanță, iar acum în 2022 am înțeles că procedura de achiziție publică nu se mai poate încheia datorită modificărilor de preț sau a altor motive pe care eu nu le cunosc, pentru că de această achiziție s-a ocupat Departamentul pentru Situații de Urgență.
Realizator: Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat într-un comunicat că s-au demarat deja acțiuni pentru reluarea procedurilor de achiziție de ambulanțe de tip B şi C. El a adăugat că finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile./csimion

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 noiembrie)