Grupul Enel intenţionează să părăsească România în 2023

Grupul Enel intenţionează să părăsească România în 2023 şi a iniţiat deja discuţii în acest sens pentru vânzarea portofoliului din ţara noastră. Directorul general Enel, Francesco Starace, a prezentat astăzi, la Milano, strategia grupului pentru următorii ani, strategie care prevede vânzarea parţială sau totală a activelor din ţări precum Rusia, România, Chile, Peru, Brazilia şi Argentina. Directorul general Enel, Francesco Starace, în cadrul prezentării strategiei la Milano:
Francesco Starace: Nu doar că ne gândim să începem aceste repoziționări, ci chiar le-am început. Am început ieșirea de pe segmentul de gaz din Chile și se va materializa până la sfârșitul acestui an, iar asta va influența și procesul din Spania. Am inițiat, de asemenea, discuții pentru ieșirea din România, Peru şi Argentina. Desigur, nu pot dezvălui mult în acest moment, dar procesele se află în diferite stadii de lucru.
Realizator: Strategia Enel are ca țintă întărirea poziției companiei în țara de origine, Italia, precum și a prezenței sale în țări cheie și vine ca urmare a crizei energetice din ultimul an./amirea/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 noiembrie)