„Spre stele”. De Ziua Națională a României, ICR Paris organizează un concert extraordinar la Teatrul Le Ranelagh

Cu ocazia Zilei Naționale a României, celebrată pe 1 decembrie, Institutul Cultural Român de la Paris și partenerii săi, Ambasada României la Paris, Asociația Propatria, Teatrul Ranelagh, organizează un concert extraordinar de muzică clasică și contemporană, intitulat Spre stele/Vers les étoiles.

Pe scena renumitului teatru Le Ranelagh, monument istoric al Parisului, sunt invitați să concerteze, pe 28 noiembrie de la ora 19h, trei dintre cei mai apreciați artiști lirici și muzicieni români ai momentului. Alături de violistul Răzvan Popovici, inițiatorul și directorul Festivalului de muzică de cameră SoNoRo, vor evolua  pianista Mara Dobresco, care este şi directoarea artistică a Festivalului Propatria, și mezzo-soprana Roxana Constantinescu, într-un program bogat, adevărat regal al muzicii clasice.

Pe lângă compoziții pentru violă și pian sau pian solo din patrimoniul muzical internațional, semnate de Richard Strauss, Johannes Brahms și Franck Bridge, programul include creații ale unor compozitori români precum George Enescu, Stan Golestan și Călin Ioachimescu – cel din urmă fiind și autorul unui ciclu de colinde pentru pian, după modelul Bartók.

Cu intrare liberă, reprezentând un moment festiv așteptat în mod tradițional de Ziua Națională a României atât de publicul francez, apropiat culturii române, cât și de comunitatea de români din Franța, la concertul din acest an și-au anunțat prezența peste 300 de spectatori.

Recitalul face parte dintr-un vast turneu în Europa, intitulat Muzică fără frontiere, ca parte a celei de-a 12-a ediții a Festivalului Internațional Propatria. Derulate între 9 și 29 noiembrie, concertele itinerante călătoresc de la Roma la București, apoi la Londra, Paris și Viena, cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și în parteneriat cu instituții diplomatice și de cultură din Europa.

Inclus în cadrul seriei de evenimente dedicate celebrării Zilei Naționale a României în capitala Franței, concertul Spre stele are loc la Teatrul Le Ranelagh, la adresa 5 rue des Vignes, 75016 Paris, pe 28 noiembrie de la ora 19h.

Organizatori:  Institutul Cultural Român de la Paris, Asociația Propatria, Ambasada României la Paris.

Pentru mai multe informații : Concert extraordinar la Paris, de Ziua Națională a României