Aderarea României la OCDE este cea de-a treia mare şansă de modernizare a României (Luca Niculescu)

Realizator: Cristina Dumitrescu – Aderarea la OCDE este cea de-a treia mare şansă de modernizare a României, după aderarea la UE şi NATO, a afirmat, la Iaşi, coordonatorul procesului de negociere cu OCDE, Luca Niculescu, secretar de stat în MAE. El a precizat că procesul va fi unul de durată, pentru că România are mai multe criterii de îndeplinit.
Luca Niculescu: OCDE reprezintă cea de-a treia ancoră de stabilitate în lumea din care dorim să facem parte, o lume a democraţiei, a valorilor, a economiilor prospere şi transparente. OCDE este definit uneori ca un club al bogaţilor, dar nu este un club al bogaţilor pentru bogaţi, este grupul ţărilor care acţionează pentru o lume mai bună, mai justă şi mai puţin polarizată. Am intrat acum pe drumul aderării, sunt discuţii foarte serioase şi care vor dura ceva, pentru că suntem evaluaţi în 26 de domenii şi în peste 230 de instrumente, pe scurt e cam ca aderarea la UE.
Reporter: Luca Niculescu, fost ambasador al României la Paris, a primit ieri, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale la Iaşi, unul dintre premiile naţionale „Negruzzi” decernate unor personalităţi marcante, între care s-a numărat şi preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Aceasta însă nu a putut participa la evenimentul de la Iaşi./lcoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 decembrie)