Airbus va renunţa definitiv, în următoarele luni, la achiziţiile de titan din Rusia

Producătorul european de avioane Airbus va renunţa, în următoarele luni, în totalitate, la titanul rusesc, potrivit MEDUZA, care citează declaraţiile făcute de Michael Schoellhorn, directorul general al Airbus Defence & Space şi fost director de operaţiuni al Airbus, într-un briefing.

‘Suntem în plin proces de întrerupere a relaţiilor cu Rusia, atunci când vine vorba despre titan. Este o chestiune ce va dura câteva luni, şi nu ani. ‘…’ În momentul de faţă, Airbus cumpără în continuare un anumit procent de titan rusesc, dar suntem în mod cert pe calea de a obţine independența față de acesta’, a spus Schoellhorn, vorbind în cadrul unui briefing susţinut la München.

Înainte de invazia rusă în Ucraina, Airbus achiziționa 65% din necesarul de titan din Rusia, de la VSMPO-Avisma, cel mai mare furnizor de titan din lume. După începerea războiului, Airbus le-a cerut Uniunii Europene și Statelor Unite să nu impună sancțiuni asupra titanului rusesc pentru a nu afecta industria aerospațială.

Titanul se află în continuare în afara restricțiilor impuse de UE şi SUA, după invazia rusă asupra Ucrainei. Airbus a început să achiziţioneze mai mult titan din SUA și din Japonia. /vdraguta/lalexandrescu

www.meduza.io – 2 decembrie