Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita in comunitatea romaneasca, la Edinburgh, vineri, 2 decembrie

La sediul Bisericii Ortodoxe Romane, in prezenta unui public numeros, a fost prezentata expozitia si filmul realizat de copiii de la Scoala de `duminica, „Romania din inima mea”. Emotionante si pline de inocenta, declaratiile lor au starnit rasete, zambete dar si lacrimi; aplaudate cu toata caldura au fost si momentele artistice, prezentate de Filip Matasaru, violonist la Conservatorul Regal din Scotia, Roberta Maxim, pianist si dirijorul si pianistul Razvan Luculescu.

Cu aceasta ocazie, s-a lansat si volumul „Simply the best. Stories of Romanians from Scotland” de Ioana Brusten- povesti de succes ale romanilor stabiliti in Scotia. 32 de interviuri cu oameni care au ales sa inceapa o viata noua la capatul continentului si care prin inteligenta, harnicie, curaj, determinare au reusit sa se impuna in domeniul lor de activitate, sa traiasca frumos, sa faca cinste numelui de roman.

Discursurile Consulului General al Romaniei la Edinburgh, Anton Barbu si al parintelui Ioan-Florin Florescu, preotul Bisericii Ortodoxe Romane din Edinburgh au subliniat ideea ca istoria este facuta de oamenii obisnuiti, de fiecare roman in parte, de actiunile lor si ca cea mai puternica poveste de succes trebuie sa fie aceea a comunitatii.