Migrație ilegală – Poliția ungară a acționat împotriva a peste șapte sute de transfugi, la sfârșitul acestei săptămâni

De vineri până duminică, poliția și militarii ungari au luat măsuri împotriva a 711 de transfugi, a informat Inspectoratul General al Poliției din Ungaria (ORFK), într-un comunicat remis luni Agenției de Presă MTI.
Potrivit statisticilor publicate pe site-ul oficial al Poliției ungare, vineri au fost reţinuţi și trimişi înapoi la zona de securitate de la graniţa ungară 287 de transfugi aflați ilegal pe teritoriul Ungariei, iar sâmbătă numărul acestora a fost de 229 și 194 duminică. În plus, a fost reținut un transfug în interiorul țării, împotriva căruia au fost demarate procedurile legale.
Săptămâna trecută au fost prinși pe teritoriul țării și conduși înapoi la zona de securitate de la granița ungară 1.634 de imigranți ilegali. În perioada 21-27 noiembrie, numărul total de imigranți reținuți a fost de 2.590. Săptămâna precedentă, pe teritoriul țării au fost reținuți trei transfugi, împotriva cărora au fost demarate procedurile legale. De asemenea, au fost începute procedurile legale împotriva a 34 de suspecți de trafic de persoane, potrivit datelor statistice ale Poliției ungare. (MTI – 5 decembrie)/vblanka/lbadiu