Persoanele vulnerabile și pensionarii cu venituri mici vor primi bani de la stat pentru plata facturilor la energie

Persoanele vulnerabile și pensionarii cu venituri mici vor primi câte 1.400 de lei de la stat, anul viitor, pentru plata facturilor la energie.

Banii se acordă în două tranșe, pe un card special care va fi tipărit şi distribuit, cel mai probabil, din februarie de Compania Națională Poșta Română, a spus, la Bistrița, directorul general, Valentin Ștefan.

Valentin Ştefan: Suntem singura companie care are o infrastructură suficient de puternică încât să ducă la îndeplinire astfel de proiecte faraon. Vorbim de aproape 4 milioane de beneficiari, un timp de implementare foarte scurt.

Ambiția este să fim gata până la sfârșitul lunii februarie, iar compania trebuie să se ocupe de absolut întreaga infrastructură logistică, de la prelucrarea bazelor de date, printarea voucherelor, distribuirea lor și ulterior să creăm și capacitatea de a deservi milioane și milioane de români, care vor utiliza aceste vouchere. Ne responsabilizează și pe noi, ca instituție, să putem duce la bun sfârșit un astfel de proiect important./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 decembrie