Bookland – Impreuna construim oameni

Asociatia BookLand prin programul ”Renovare scoli in mediul rural”, sub motto-ul Impreuna CONSTRUIM oameni, a renovat si dotat 67 de institutii de invatamant din satele si comunele Romaniei, transformandu-le in locuri in care 15.000 de copii merg cu placere sa invete.
In doar 2 ani, fara granturi europene, pur si simplu mobilizand sute de companii sa contribuie cu bani, produse sau servicii, dar si motivand autoritatile si comunitatea locala sa se implice. Si tocmai pentru ca a remarcat puterea si determinarea mediului de afaceri privat in a schimba lucrurile in domeniul educatiei, asociatia si-a anuntat intentia de a veni cu un pachet complet de servicii educationale (inclusiv metoda de predare si continut), prin constructia primului Campus Preuniversitar Dual din mediul rural cu ciclurile primar-gimnazial-liceal-postliceal. Va asigura inclusiv profesorii care vor preda dupa o curricula comparabila cu cea occidentala.
O scoala 100% moderna (cu cantina, biblioteca, laboratoare, ateliere de lucru, sala spectacole, facilitati sportive, spatii relaxare, livada, dar si solar in care vor fi crescute propriile legume) pusa GRATUIT la dispozitia copiilor din satele si comunele Romaniei, asigurandu-le la final un loc de munca in cadrul companiilor cu care se vor derula programe de invatamant profesional dual.