„Traseul Revoluției” din Timișoara va primi finanțare europeană prin PNRR

Realizator: Nicoleta Turcu – Singurul proiect de memorie istorică al unui municipiu din România, care va primi finanțare europeană prin PNRR, „Traseul Revoluției” din Timișoara, este în consultare. Contractul de proiectare a fost semnat, iar un cuvânt important de spus în realizarea lui îl vor avea revoluționarii.
Ruben Lațcău, viceprimarul municipiului Timișoara: În momentul de față avem contract de proiectare. Au fost primele consultări publice cu grupurile de revoluționari, vizavi de traseu, pentru că traseul nu își propune absolut deloc să fie un studiu istoric exhaustiv. Dorește, de fapt, doar să marcheze spațiul public. Să nu fim în situația în care un copil de 17 ani, când iese de la Loga și ajunge în Parcul Poporului, în faţă la Neptun, să nu știe că acolo a murit prima victimă. Dacă este să găsesc o problemă în România este faptul că suntem foarte individualiști, nu ne gândim la binele colectiv, nu ne gândim la comunitate. Cred și trăiesc în continuare cu frustrarea că noi facem prea puțin, atât generația mea, cât și autoritățile publice sau societatea în ansamblul său, ca să marcăm cu adevărat ce a însemnat de Revoluția din Timișoara pentru România, și nu numai.
Realizator: Traseul Revoluției va cuprinde nouă puncte emblematice, care vor trece prin diverse intervenții urbanistice. Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Timișoara va primi 4,5 milioane de euro./abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 decembrie)