În Portul Constanța Sud-Agigea au fost intensificate controalele

Realizator: Mihaela Enache – Polițiștii au intensificat controalele în Portul Constanța Sud-Agigea pentru a limita riscul ca în țară să intre pe cale maritimă produse contrafăcute, în special jucării neconforme, care le pot fi oferite copiilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Corespondentul RRA Sorin Cealera transmite că Poliția Portuară folosește ansamblul mobil de scanare a autovehiculelor și containerelor Cargoscan, care scurtează timpul de verificare, deoarece identifică exact locul în care se află bunuri de contrabandă sau despre care există suspiciuni că ar fi contrafăcute. O scanare durează în total câteva minute, mult mai puțin decât durata un control fizic, precizează agentul-şef adjunct de poliţie Victor Maftei.
Victor Maftei: Toate aceste activități ne ușurează foarte mult munca, astfel reușind să efectuăm un control în 10-15, maxim 20 de minute, față de câteva ore cât ar fi durat în mod normal efectuarea acestui control prin metodele clasice.
Realizator: De la începutul anului, Poliția Transporturi Maritime Constanța a scanat peste o mie de vehicule cu mai bine de 1.200 de containere, mai notează corespondentul RRA./abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 decembrie)