O timișoreancă s-a calificat la Campionatul Mondial Școlar de șah

Alexia Hoancă a câștigat Campionatul Național Școlar de șah pentru junioare sub 17 ani, desfășurat la Căciulata. Succesul i-a asigurat calificarea la Campionatul Mondial Școlar de șah, ce va avea loc în luna aprilie, în insula Rhodos (Grecia).
Alexia Hoancă este elevă în clasa a X-a la liceul „Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara.
Hoancă (16 ani) a acumulat 4 puncte (două victorii și două remize) în disputele cu Alexia-Teodora Puia (CSM Bucureşti) și Ariana-Roxana Ciocan (CSS Târgu Mureş). Timișoreanca este legitimată la CS Universitar de Șah București și și-a asigurat locul întâi încă din penultima rundă.
Întrecerea națională școlară poartă numele șahistei Elisabeta Polihroniade, septuplă campioană națională în anii 60 și 70, și fost vicepreședinte al „Uniunii Internaționale a Șahului Școlar”.
Alexia Hoancă avea coeficientul ELO 1540 la startul acestui concurs, dar grație succesului va adăugă 60 de puncte. Pentru bănățeancă urmează Campionatul Național de Șah pentru senioare, ce va avea loc la Sebeș (județul Alba), în perioada 18-26 februarie. (RADIO TIMIŞOARA – 8 ianuarie)/rcostea