24CHASA: România a început să producă și mașini hibrid

Dacia lansează pe piață primul hibrid din istoria mărcii – Jogger Hybrid 140. Monovolumul compact este așteptat în rețeaua de dealeri din Bulgaria din luna martie, iar comenzile se preiau deja. Mașina de familie cu 7 locuri este produsă la uzina din Mioveni, România.

Modelul folosește o tehnologie cu un motor pe benzină cu patru cilindri de 1,6 litri care furnizează 90 CP, două motoare electrice (un motor de 50 CP și un generator de pornire de înaltă tensiune) și o cutie de viteze electrică automată cu patru trepte conectate la motorul cu ardere internă și două angrenaje conectate la motorul electric. Absența unui ambreiaj în mașină permite Daciei să integreze această tehnologie combinată.

Frânarea regenerativă combinată cu ratele ridicate de recuperare a energiei ale bateriei de 1,2 kWh (230 V) și eficiența transmisiei automate permit conducerea complet electrică pentru 80% din călătoriile urbane. În acest fel, se realizează o economie de combustibil cu până la 40% mai mare în comparație cu un motor cu ardere internă în ciclul urban. Bateria se reîncarcă la oprire sau la încetinirea vitezei, iar potrivit Dacia, mașina poate parcurge peste 900 de km cu un singur rezervor. Perioada de garanție pentru bateria Jogger Hybrid 140 este de 8 ani sau 160.000 km.

https://www.24chasa.bg/biznes/article/13475679

Traducerea: Mirela Petrescu

24CHASA (Bulgaria) – 9 ianuarie