În Delta Dunării au intrat în vigoare noi restricții pentru pescari

În Delta Dunării au intrat în vigoare noi restricții pentru pescari. Ordinul de prohibiție, publicat ieri în Monitorul Oficial, prevede noi zone de protecție pentru resursele acvatice, dar aduce vești bune pentru pescarii sportivi din Deltă. Cu detalii, Luiza Rosetti.

Reporter: Administrația Deltei a cerut publicarea ordinului de prohibiție la începutul acestei luni pentru a proteja știuca, specie a cărei perioade de reproducere a debutat. De ieri, ca urmare a publicării ordinului de prohibiție, pescarii comerciali din rezervație nu mai pot captura știucă până pe 20 martie.

Relaxarea măsurilor de protejare a patru specii valoroase de pești din Deltă – știuca, șalăul, somnul și crapul – este una din noutățile ordinului din acest an. Dacă din 2018 pescarii sportivi nu au mai avut voie să rețină niciun exemplar din cele patru specii, din acest an, în afara prohibiției, cei care vin în Deltă pot păstra un exemplar pe zi mai mic de 3 kilograme dintr-o singură specie.

Prohibiția pescuitului în acest an în apele interioare va fi în perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontiera de stat în perioada 24 aprilie-7 iunie./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 ianuarie