Podoliak, despre posibilitatea ca Ucraina să primească avioane şi rachete cu rază lungă de acţiune: „Negocierile se desfăşoară într-un ritm accelerat”

Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, susţine că negocierile cu partenerii externi privind posibilitatea de a trimite Ucrainei aeronave de atac și rachete cu rază lungă de acțiune sunt deja în desfășurare.

Potrivit lui Podoliak, este vorba despre negocieri care au loc „într-un ritm accelerat”. „Partenerii noștri înțeleg cum evoluează războiul. Aceştia înțeleg că avioanele de atac la sol, menite să protejeze personalul militar și vehiculele blindate pe care ni le oferă, sunt absolut necesare. În același mod, pentru a reduce drastic instrumentul cheie al armatei ruse – artileria – avem nevoie de rachete. Prin urmare, negocierile sunt deja în curs, negocierile decurg într-un ritm accelerat” – a detaliat Podoliak.

Totodată, consilierul a remarcat că există „anumite nuanțe” în ceea ce privește statutul psihologic al țărilor partenere, care încă se tem parțial că „arhitectura mondială se dărâmă complet din cauza războiului”. „Acestea încă nu pot renunța la conservatorismul lor. Literalmente, în scurt timp, vom ajunge la astfel de instrumente – aviație și rachete” – a conchis Podoliak./sdan/dsirbu

Agenția de presă RBC – 28 ianuarie