Alunele mâncate pe stomacul gol hrănesc sângele și împiedică înfundarea vaselor, potrivit nutriţionistului

Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți când vă treziti este să mâncați o mână de alune, iar asta va avea un efect benefic asupra organismului dvs.
Beneficiul numărul nr. 1: Sunt sănătoase pentru stomac. Stomacul este cel mai important organ din corpul nostru, iar în zilele noastre mulți tineri suferă de boli ale tractului gastro-intestinal. Dacă nu doriți să aveți probleme cu stomacul, mâncați o mână de alune în fiecare dimineață. Acest fapt va ajuta la atenuarea senzației de disconfort în stomac. Alunele pot proteja mucoasa stomacului și pot ajuta la peristaltismul intestinelor. În plus, consumul de alune dimineața pe stomacul gol va hidrata intestinele, le va proteja, la fel va proteja și stomacul, va reduce povara asupra corpului și vă va face mai energici pe tot parcursul zilei.
Beneficiul numărul nr. 2: Crește numărul de trombocite. Dacă numărul de trombocite din sângele dvs. este prea scăzut, asta poate duce la anemie și, în cazuri severe, la leucemie. În general, un număr scăzut de trombocite în sânge nu contribuie la sănătatea dv. Așadar puteți mânca câteva alune dimineața pe stomacul gol pentru a vă crește numărul de trombocite.
Beneficiul numărul nr. 3: Hrănește sângele. Alunele mai au un alt beneficiu puternic pentru sănătate – pot hrăni sângele, ceea ce este deosebit de benefic în special pentru femei, înainte și după menstruație. Consumul de alune dimineața pe stomacul gol ajută la umplerea vaselor de sânge și pentru femeile din zilele noastre este cel mai hrănitor produs. Deși alunele sunt foarte benefice, unii oameni – precum cei cu tumori și tendința de a face hematoame – ar trebui să încerce să le consume cât mai puțin posibil, deoarece alunele au efect hemostatic. Dacă sunt consumate pentru o perioadă lungă de timp, pot duce la înfundarea vaselor de sânge. Acest lucru nu este util pentru organism! (www.actualno.com – 1 februarie)/pmirela/vdraguta