Comisia Europeană este de acord cu prelungirea programului IMM Invest Plus

Comisia Europeană este de acord cu prelungirea programului IMM Invest Plus și a componentelor sale dedicate agriculturii, investițiilor în mediul rural și construcțiilor. În același timp, executivul comunitar a aprobat, la cererea Ministerului de Finanțe, majorarea plafoanelor pentru ajutoare de stat acordate sub formă de garanții pentru împrumuturi și granturi. Cu detalii, Mihaela Mihai.

Reporter: Programul este prelungit până la sfârșitul anului și, potrivit Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, beneficiarii se pot înscrie accesând pagina de internet imminvest.ro . O noutate a acestui an este faptul că pot aplica și companiile start-up. O altă modificare se referă la componentele Agro IMM Invest și Rural Invest, prin recunoașterea grupurilor și organizațiilor de producători.

În ceea ce privește Garant Construct, precizează Fondul, garanțiile guvernamentale sunt acordate pentru îmbunătățirea eficienței energetice și susținerea investițiilor în domeniul energiei verzi, iar printre beneficiari se numără și primăriile de municipii, orașe și comune.

IMM Invest România a fost lansat încă din primele luni ale pandemiei de COVID-19, mai precis din aprilie 2020, și are ca scop susținerea întreprinderilor mici și mijlocii prin facilitarea accesului la credite bancare cu garanții de stat. Bilanțul celor trei ani înregistrează aproape 65.000 de garanții acordate, în valoare de peste 41 de miliarde de lei și peste un miliion de locuri de muncă salvate, mai precizează Fondul./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 februarie