Festivalul Longueur d’Ondes, ziua a treia

Ziua a treia a festivalului Longueur d’Ondes a debutat cu masa rotundă „Teatrul radiofonic și creații sonore în România”, la care au fost invitate Ilinca Stihi, realizator la redacția Teatru Radiofonic a Radio România, Maria Barabaș, realizator la Radio România Cultural, Anamaria Pravicencu, cofondatoarea asociației Jumătatea Plină (producție creații sonore) și director al Semi Silent (platforma de podcast pentru creații sonore) și Maria Mărăcinescu, inginer de sunet și producător independent de podcast.

Masa rotundă a fost moderată de jurnalista și creatoarea sonoră Marie Guerin. Printre evenimentele de vineri, 3 februarie, enumerăm mesele rotunde „Radioul ca experienţă socială”, „Identități în curs de a fi deconstruite” (problematica rasială), „Acoperirea mediatică a războiului din Ucraina” (invitați corespondenți de război ai Radio France).

În oferta de vineri au fost și ședințe de audiere a unor creații sonore, printre care „Biblia Neagră a lui Wiliam Blake”, piesă de teatru radiofonic scrisă și realizată de Ilinca Stihi, Radio Romania, și „Noaptea Radioului. Panoplia spaţială”, un program de Amandine Casadamont, bazat pe extrase legendare din istoria Radioului francez.

Festivalul Longueur d’Ondes se desfășoară la Brest, Franța, în perioada 1-5 februarie. Aflat la a 19-a ediție, evenimentul reunește peste 600 de profesioniști Radio./cionescu/schelaru

RADOR –  3 februarie