Cutremur în Turcia – Volodimir Zelenski a transmis condoleanţe poporului turc

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj de condoleanțe poporului turc și liderului Recep Tayyip Erdoğan, în legătură cu seismul care a avut loc în Turcia şi care a provocat numeroase victime.

„Transmit condoleanțe președintelui Erdoğan, poporului Turciei și familiilor celor decedaţi în timpul cutremurului și doresc însănătoșire grabnică tuturor victimelor” – a scris Zelenski pe Twitter. Liderul de la Kiev a adăugat că Ucraina este pregătită să ajute Turcia să depășească urmările acestei tragedii. „Susținem poporul Turciei în această perioadă dificilă. Suntem gata să oferim asistența necesară pentru a depăși consecințele dezastrului” – a subliniat președintele Zelenski.

Amintim că, luni dimineaţă, sudul Turciei a fost lovit de un cutremur de 7,8 grade. Seismul a fost urmat de zeci de replici, care s-au resimţit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Siria, Liban şi Cipru. Potrivit ultimelor bilanțuri oficiale, numărul celor morți din cauza seismului a urcat la 284 în Turcia şi la 237 în Siria./sdan/gpodea

Agenția de presă RBC – 6 februarie