Ministerul Transporturilor, prin compania CFR Infrastructură, lansează licitația pentru modernizarea Magistralei 100 Craiova-Caransebeș

Ministerul Transporturilor, prin compania CFR Infrastructură, lansează săptămâna viitoare licitația pentru modernizarea Magistralei 100 Craiova-Caransebeș, o investiție estimată la 12 miliarde de lei.

Linia de tren, cu o lungime de peste 200 de kilometri, este una dintre cele mai prost întreținute. În zona Dealului Balota, în județul Mehedinți, trenurile circulă cu doar 10-15 kilometri pe oră din cauza șinelor vechi. La Balota va fi forat un tunel cu o lungime de şapte kilometri Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că secțiunea CFR Craiova-Caransebeș va avea şase loturi, iar procedura de achiziție va fi lansată pentru toate în cel mult 3-4 săptămâni.

Sorin Grindeanu: Săptămâna viitoare, pe noul exercițiu bugetar, anume pe Programul operațional de transporturi, din cele şase loturi de la Craiova la Caransebeș pe CFR, trei dintre ele vor fi lansate licitații săptămâna viitoare. Pe trei din şase, urmând ca, eu zic, în trei săptămâni să fie lansate celelalte trei loturi.

Realizator: Pe magistrala 100 București-Timișoara trenurile parcurg distanța de 500 de kilometri în peste zece ore din cauza liniei vechi, parțial neelectrificată./geftene/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 februarie