Un nou punct de trecere a frontierei se va înființa pe râul Prut, la granița cu Republica Moldova

Un nou punct de trecere a frontierei se va înființa pe râul Prut, la granița cu Republica Moldova. Traficul va fi rutier, iar pentru acest lucru se va construi un pod flotant. Noua vamă va ajuta la fluidizarea circulației la graniță, după cum transmite corespondenta RRA, Alina Darie.

Reporter: Ca urmare a deciziei Guvernului, un nou punct de trecere a frontierei de stat va fi deschis pe granița de est a României cu Republica Moldova, în localitatea Bumbăta, comuna Vetrișoaia. De partea cealaltă a Prutului, în Moldova va fi înființat punctul de trecere a frontierei de la Leova. Un pod flotant va fi instalat între cele două localități.

Înființarea acestui nou punct de trecere a frontierei de est Bumbăta-Leova a fost motivată, spun autoritățile, de necesitatea fluidizării traficului rutier internațional la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina și Republica Moldova.

Operaționalizarea acestui punct de trecere se va realiza după asigurarea infrastructurii necesare, a personalului și utilitățilo, în contextul în care fluidizare a traficului la frontiera dintre România și Republica Moldova reprezintă o prioritate.

Trebuie spus că noul punct de trecere a frontierei Bumbăta va fi în subordinea Biroului Vamal de Frontieră Albița./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 februarie