PSD şi PNL trebuie să stabilească un nou şef al Autorităţii Electorale Permanente

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, este aşteptat săptămâna viitoare în Senat, la solicitarea USR, ca urmare a declaraţiilor acestuia referitoare la un dosar de corupţie aflat în dezbaterea instanţei.

Pe de altă parte, PSD şi PNL trebuie să stabilească un nou şef al Autorităţii Electorale Permanente.

Reporter: Săptămâna viitoare, luni, intră în vigoare demisia lui Constantin Mitulețu-Buică din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, care a fost înaintată celor două camere ale legislativului încă din luna ianuarie. Acesta a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate că și-ar fi angajat cumnata în instituția pe care o conducea. Până în acest moment, însă, coaliția de guvernare nu a anunțat nicio decizie privind un înlocuitor al acestuia.

Senatorii îl așteaptă miercuri de la ora 11:30 pe ministrul justiției, Cătălin Predoiu, la ora destinată Guvernului, pentru a da explicații privind declarația potrivit căreia soțul fostei șefe DIICOT a fost achitat în cadrul unui proces, deși nu exista o sentință în acest sens. Invitația a fost lansată de USR, care consideră că ministrul ar fi încălcat grav regulile din justiție și că ar trebui să demisioneze.

Tot USR îl invită pe ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, la Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaților, pentru a prezenta stadiul implementării PNRR în domenii importante, precum reforma pensiilor și legile educației./aburtica/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 februarie