Ziua Mondială a Radioului, marcată de Radio România

Astăzi este Ziua Mondială a Radioului. A fost stabilită în 2011 de UNESCO și marchează prima emisie a postului de radio al Națiunilor Unite, în anul 1946. Tema aleasă pentru anul acesta este „Radioul și pacea”, iar artiștii de la noi își arată la Radio România solidaritatea cu drama prin care trece Ucraina. Toate posturile noastre vor difuza, de la ora 9:30, celebra piesă „Heal the world” (Vindecă lumea), lansată la începutul anilor ’90 de Michael Jackson.
Dirijorul big bandului Radio România, Simona Strungaru, a reorchestrat această melodie și mai mulți artiști pop din spațiul românesc au participat la înregistrarea variantei. Ei cântă alături de Corul de Copii Radio și big bandul.
Simona Strungaru: Este foarte actual mesajul acestei piese, deși a fost lansat în anii ’90. În continuare sunt probleme și e nevoie de același îndemn pe care piesa îl transmite. Dar, pentru că este atât de puternică, sper să aducă acest sentiment de bunătate și să readucă și în generația nouă tot ce mesajul piesei transmite, pentru că este nevoie de empatie și de bunătate și de proiectarea unui viitor senin pentru toată lumea.
Realizator: Difuzarea piesei „Heal the world” astăzi, de Ziua Mondială a Radioului, face parte din suita de evenimente prin care Radio România marchează un an de la izbucnirea războiului în Ucraina./cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 13 februarie