AUR condamnă votul dat în Parlamentul European privind interzicerea comercializării mașinilor pe benzină şi motorină

Realizator: Gabriela Mitrovici – AUR condamnă votul dat în Parlamentul European privind interzicerea comercializării din 2035 a mașinilor care funcționează pe benzină și motorină și le cere reprezentanților români să-și explice votul pozitiv. Liderul partidului, George Simion, consideră că decizia afectează mai ales țările sărace ale Uniunii Europene.
George Simion: Credem că este o utopie, nu avem infrastructura necesară pentru ca mașinile electrice să poată să fie încărcate în toate țările Uniunii Europene. Facem un apel la parlamentarii europeni români care au votat ”pentru” ca să își explice votul. Cum își imaginează ei că din 2035 toți românii o să aibă o mașină electrică, având în vedere situația de fapt?
Realizator: Amintim că eurodeputații au aprobat ieri acordul încheiat cu Consiliul European referitor la revizuirea standardelor de performanță aplicabile emisiilor de gaze pentru autovehiculele noi, în conformitate cu obiectivele climatice mai ambițioase ale Uniunii. Noul regulament încurajează producția de vehicule cu emisii scăzute sau zero. Matteo Salvini, ministrul italian al transporturilor, a anunțat astăzi că Roma se opune intrării în vigoare a reglementărilor, pe motiv că ar distruge locurile de muncă în sectorul auto din peninsulă și că ar favoriza China./dpop/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 februarie)