Timişoara este, oficial, Capitală Europeană a Culturii, timp de aproape un an

Timişoara este de astăzi oficial Capitală Europeană a Culturii, timp de aproape un an – deschiderea se întinde pe 3 zile în care sunt programate 130 de evenimente.

Se estimează că vor asista la ele peste 15 mii de spectatori şi mai bine de 100 de înalţi oficiali din câteva zeci de ţări. Iar pe parcursul întregului an, Timişoara îşi propune să demonstreze că este un oraş deschis, curajos şi inovativ – după cum a precizat la conferinţa de deschidere ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu:

Lucian Romaşcanu: Aici este locul în care trăiesc nenumărate naționalități, în foarte bună înțelegere și nu facem acum, cu această capitală culturală, decât să extindem ceea ce Timișoara face deja, de foarte multă vreme. Din punct de vedere al implicării Ministerului Agriculturii, lucrurile au mai fost comunicate, sunt fericit să putem să sprijinim. Am fost cei care am preselectat la momentul inițial orașele candidate. Timișoara a reușit să câștige. Sunt convins că, la sfârșitul anului, vom avea de numărat, de cuantificat un șir întreg de evenimente de succes, un număr foarte mare de oameni care au venit să viziteze și să vadă ce s-a întâmplat în Timișoara. O Timișoara care va beneficia de toate investițiile de în acest an și toate programele din acest an, pentru ani mulți de acum încolo./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 17 februarie