Autorităţile lansează, la nivel naţional, o campanie de informare privind modul de reacţie în caz de cutremur

Autorităţile lansează astăzi, la nivel naţional, o campanie de informare privind modul de reacţie în caz de cutremur, urmând ca în această săptămână Guvernul să aprobe o hotărâre prin care site-ul „FiiPregătit” să poată fi promovat de fiecare instituție și să devină mai accesibil pentru cetățeni. În context, premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului dezvoltării să vină cu un plan concret pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat. O atenție sporită trebuie acordată infrastructurii școlare, preciza Nicolae Ciucă.
Nicolae Ciucă: Avem 70 de școli care se reabilitează printr-un program finanțat de către Banca Mondială, dar avem, de asemenea, 118 școli care au fost evaluate cu rism seismic 1. Am decis ca la nivelul grupului să se analizeze imediat modalitatea prin care aceste școli cu rism seismic 1 să intre în reabilitare imediat.
Realizator: Pe de altă parte, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că, începând de astăzi, pe posturile de televiziune se va derula campania „Nu tremur la cutremur”, care va conţine clipuri de informare a populației asupra modului de reacție în caz de cutremur./dstanesc

RRA – 20 februarie