Guvernul alocă fonduri pentru reabilitarea clădirilor ce ţin de unităţile de învăţământ afectate de recentele cutremure din Gorj

Guvernul alocă azi fonduri pentru reabilitarea clădirilor ce ţin de unităţile de învăţământ afectate de recentele cutremure din Gorj.

În şedinţa Executivului de astăzi va fi aprobată şi lista investiţiilor în infrastructură spitalicească publică nouă din componenta de Sănătate a PNRR.

Reporter: Petruţa Obrejan – 16 obiective din 5 unități administrativ-teritoriale din județul Gorj, afectate de cutremur vor fi reabilitate, spune premierul Nicolae Ciucă, precizând că pentru acestea vor fi alocate 51,4 milioane de lei.

Pe masa Executivului se află astăzi în primă lectură și un proiect de ordonanță de urgență pentru reabilitarea printr-un program guvernamental a școlilor încadrate în clasa 1 de risc seismic. Ministrul dezvoltării, Cseke Attila, spunea că dacă vor fi și alte clădiri cu probleme similare, și acestea vor fi incluse în programul amintit și vor fi finanțate.

Tot în primă lectură este și proiectul de lege care vizează simplificarea procedurilor privind elaborarea documentelor, dar și reducerea timpului de acordare a avizelor și aprobărilor necesare refacerii și consolidării infrastructurii anumitor obiective.

Executivul va aproba astăzi și lista celor 27 de spitale care urmează să fie construite sau reabilitate, obiectiv asumat, spunea premierul Nicolae Ciucă, prin Planul Național de Redresare și Reziliență și care va dispune de o finanțare de 2,1 miliarde euro. /lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 februarie