Ucraina va face tot ce-i stă în putere pentru a câștiga (Volodimir Zelenski)

Realizator: Ucraina va face tot ce-i stă în putere pentru a câștiga, spune președintele acestei țări, Volodimir Zelenski, la un an de la începutul invaziei rusești. „Am rezistat și nu ne-am lăsat înfrânți”, a mai afirmat liderul de la Kiev, în mesajul dat publicității astăzi. El s-a declarat convins că 2023 va fi anul victoriei și le-a mulțumit tuturor ucrainenilor pentru curaj.
Volodimir Zelenski: În amintirile primelor trăiri din 24 februarie 2022 oamenii enumeră şocul, durerea, incertitudinea. La un an de la invazia la scară largă, încrederea în victorie este de 95%. Principala emoție pe care o simțim când ne gândim la Ucraina este mândria. Pentru fiecare ucrainean, pentru fiecare ucraineană, mândrie pentru noi. Am devenit o singură armată mare, am devenit o echipă în care cineva găsește, cineva împachetează, cineva aduce, toată lumea contribuie. Le mulțumesc oamenilor noștri, mulțumesc armatei alcătuite din milioane de voluntari și cetățenilor grijulii care pot colecta şi obține tot ceea ce este nevoie. Am devenit un întreg.
Realizator: Volodimir Zelenski – declarația președintelui ucrainean a fost tradusă de colega noastră Mirela Amarie de la Rador Radio România./lalexandrescu/lbadiu

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 februarie)