De la 1 martie, crescătorii de oi, care au în exploatație cel puțin 50 de capete, pot depune cererile pentru a beneficia de Ajutorul Național Tranzitoriu

Crescătorii de oi, care au în exploatație cel puțin 50 de capete, pot depune, începând cu 1 martie, cererile pentru a beneficia de Ajutorul Național Tranzitoriu, subvenția APIA cea mai accesată din zootehnie.

În județul Giurgiu, anul trecut au beneficiat de acest sprijin de la stat peste 170 de fermieri. Marcela Petcu transmite.

Reporter: Crescătorii de oi care au minim 50 de animale în fermă pot depune cereri la APIA în perioada 01 martie – 15 mai pentru acordarea subvenției mici, așa cum este denumit acest tip de sprijin. Subvenția pentru oi are un cuantum de 4,89 de euro pe cap de animal, iar achitarea ei se face din bugetul anului următor celui de cerere, adică pentru cererea depusă la APIA în 2023 sumele vor fi virate în conturi în 2024.

Pentru a beneficia de acest tip de subvenție, crescătorii de oi trebuie să dețină minim 50 de femele ovine care au împlinit vârsta de minim un an, iar animalele trebuie să fie înscrise în baza națională de date. Crescătorii de ovine sunt însă nemulțumiți de valoarea sprijinului acordat despre care spun că este prea mică./geftene/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 februarie