SUA continuă să crească livrările de arme către Kiev și să convingă UE să facă acelaşi lucru (Dmitri Peskov)

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat, în cadrul unui briefing, că Statele Unite continuă să crească aprovizionarea cu arme a Ucrainei și-i încurajează pe cei aflaţi sub tutela sa, țările UE, să facă acelaşi lucru.

”Constatăm că Statele Unite urmează linia de a crește aprovizionarea cu arme a Ucrainei și de a-i convinge pe cei din Europa, aflaţi sub tutela sa ‘…’ să crească această aprovizionare”, a susţinut purtătorul de cuvânt al Kremlinului. El a menționat că astfel de acțiuni reprezintă ”o povară semnificativă asupra economiei” țărilor europene.

În cursul zilei de vineri, presa a anunţat că Olaf Scholz, cancelarul german, a sosit la Washington pentru a se întâlni cu președintele american, Joe Biden. Potrivit Reuters, liderii vor discuta problema creșterii producției de muniție destinată pentru Ucraina, întrucât Kievul se plânge de lipsa acestora, precum și de transferul unei părți din producția de obuze din Germania pe teritoriul Statelor Unite.

În februarie, secretarul de stat adjunct al SUA, Victoria Nuland, a declarat că Statele Unite examinează furnizarea de avioane de luptă din generația a cincea către Ucraina, în cadrul asigurării necesităţilor ei pe termen lung./vdraguta/gpodea

www.gazeta.ru – 3 martie