Săptămâna protecției civile a alocat o componentă importantă informării și pregătirii populației pentru potențiale situații generate de cutremur

Săptămâna protecției civile, care se încheie astăzi, a alocat o componentă importantă informării și pregătirii populației pentru potențiale situații generate de cutremur, în contextul interesului crescut, generat de recentele evenimente din Turcia, dar și de la noi, din Oltenia.

Au fost readuse în atenție campaniile și platformele educative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, legate de riscul seismic, iar oamenii caută tot mai mult să afle astfel de recomandări și sfaturi, a precizat adjunctul șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Gabriel Duduc.

Gabriel Duduc: Platforma „Fii pregătit!” a fost accesată în săptămâna de protecţie civilă de 115.000 de utilizatori. Cel mai căutat subiect a fost legat de cutremur, circa 65. Prin urmare, peste 106.000 de accesări a vizat partea de informații cuprinse în Ghidul pentru cutremur, Ghidul de urgență sau informațiile generale ale campaniei.

De asemenea, informațiile au fost căutate și pe canalul de Youtube, „Informare preventivă”; în total, luna februarie însumând peste 154.000 de vizualizări ale informațiilor legate de cutremur. De asemenea site-ul direct „Nu tremur la cutremur” a înregistrat în luna februarie aproape 20.000 de vizitatori unici, ceea ce depășește numărul de vizitatori ai anului 2021, întreg anul 2021 sau 2022./geftene/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 martie