Incendiu la o casă din localitatea bihoreană Sântion

Realizator: Cristian Bâcâin – Un incendiu puternic s-a produs, în această dimineață, în localitatea bihoreană Sântion. O casă a ars din temelii, iar alte trei clădiri au fost afectate de flăcări. Proprietarul casei și alte două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. 25 de pompieri militari au intervenit la fața locului timp de oră și jumătate. Echipajele de pompieri acționează în continuare pentru căutarea eventualelor focare ascunse.
Locotenenet colonel Camelia Roșca, de la ISU Crișana: Pentru stingerea incendiului și salvarea eventualelor victime, la fața locului au intervenit imediat opt echipaje de pompieri militari din cadrul a două subunități, cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale de lucru la înălțime, o autospecială tip Abroll și cu o ambulanță SMURD. În momentul sosirii colegilor, flăcările se manifestau deosebit de violent la întreaga locuință și la două anexe, existând un risc ridicat de extindere a acestora la casele aflate în apropiere. Pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat proprietarului locuinței și altor două persoane. Flăcările au afectat locuința în totalitate, anexa din cadrul gospodăriei, o anexă din cadrul gospodăriei învecinate și circa 20 metri liniari din baza acoperișului unei case aflate în apropiere.
Realizator: Potrivit reporterul RRA, Stelian Radu Cacuci, deocamdată nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 martie)