„Istoria de 200 de ani a familiei lui Johnny”, documentar despre reputatul jazzman Johnny Răducanu

Realizator: „Istoria de 200 de ani a familiei lui Johnny”, un documentar realizat de contrabasistul Michael Crețu, nepotul reputatului jazzman Johnny Răducanu, poate fi vizionat pe site-ul Radio România Cultural până la sfârșitul lunii. Proiectul despre rădăcinile familiei Crețu a fost realizat cu ajutorul Arts Council England și prin intermediul lui publicul are ocazia de a pătrunde în relațiile sociale ale românilor de acum câteva secole din jurul Brăilei.
„Povestea este extrem de importantă pentru mine, cred că şi pentru Brăila și pentru jazzul românesc” – spune Michael Crețu.
Michael Crețu: Eu am încercat să urmăresc istoria familiei și muzica pe care o cântau de-a lungul a 300 de ani de schimbări politice și sociale. O parte din această istorie este dificilă și dureroasă. Mă gândesc la eforturile pe care familia mea și multe altele a trebuit să le depună pentru a supraviețui. Şi totuși, în ciuda nedreptăților și a opresiunilor acelor regimuri politice, într-un final, noi muzicienii am biruit./cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 martie)