USR a depus în Parlament o cerere de revocare a conducerii ASF

Realizator: Mira Gomboș – USR a depus vineri în Parlament o cerere de revocare a conducerii Autorității de Supraveghere Financiară, atât a președintelui, cât și a consiliului – a declarat, la Bistrița, liderul formațiunii, Cătălin Drulă. El spune că actuala conducere se face vinovată de falimentul Euroins.
Cătălin Drulă: Este o nouă țeapă pe piața de asigurări, o țeapă la care ASF-ul este complice. Am avut City Insurance, astăzi este Euroins. Să fie limpede, ASF a lăsat Euroins să vândă hârtii A4 pe post de RCA. O spune chiar ASF-ul în comunicatul de astăzi, că din 2022 avem o gaură de 1,75 de miliarde de lei și i-au lăsat în continuare pe cei de la Euroins să vândă RCA, evident, niște asigurări care acum, compania fiind în situația în care e, nu mai au nicio acoperire.
Realizator: Euroins este în stare de insolvență, a anunțat vineri dimineață Autoritatea de Supraveghere Financiară, care a retras și autorizația de funcționare a companiei. Guvernul a transmis imediat după anunț că va susține toate măsurile pentru a proteja interesele celor 2,5 milioane de asigurați ai Euroins./abranescu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 martie)