Actrița Gwyneth Paltrow, la tribunal pentru un accident de schi

Actrița americană Gwyneth Paltrow s-a prezentat marți, 21 martie, la un tribunal din Utah, în vestul Statelor Unite, unde a fost dată în judecată într-un proces civil de către un bărbat care o acuză că l-a rănit într-un accident de schi în urmă cu șapte ani.
Avocatul lui Terry Sanderson, optician pensionar, a declarat la deschiderea procesului că clientul său a suferit prejudicii estimate la peste 3 milioane de dolari. Actrița, câștigătoare a Oscarului în 1999 pentru rolul din „Shakespeare in Love” a depus, la rândul său, o plângere. Avocatul său, Steven Owens, a declarat marți (21 martie) în tribunalul din Park City că Terry Sanderson era „obsedat” de plângere și că acest caz se bazează pe „acuzații false”.
Ciocnirea între cei doi a avut loc în februarie 2016 în Deer Valley, o stațiune de lux din Munții Stâncoși situată deasupra Park City, un oraș turistic care găzduiește Festivalul de Film Sundance. Potrivit reclamantului, Gwyneth Paltrow l-a lovit în timp ce schia într-o manieră „periculoasă”, provocându-i „patru coaste rupte și leziuni permanente ale creierului” înainte de a fugi, lăsându-l inconștient.
Actrița susține dimpotrivă că Terry Sanderson a fost cel care a lovit-o în spate. Avocatul ei asigură că „nu mergea repede” și că s-a speriat când Terry Sanderson a apărut în spatele ei. „A zguduit-o și a rănit-o fizic”, a spus el. În timp ce avocatul ei evoca o plângere bazată pe „prostii”, Gwyneth Paltrow stătea aşezată, îmbrăcată într-un pulover alb pe gât. Ea era aşteptată mai târziu la bară. Potrivit lui Steven Owens, soțul ei Brad Falchuk și copiii Apple și Moses, urmau să depună mărturie, de asemenea.
Gwyneth Paltrow a jucat în special în thrillerul „Seven” (1995), unde a împărţit afișul cu Brad Pitt, care i-a devenit partener. După Oscarul ei și căsătoria cu cântărețul britanic Chris Martin, liderul grupului Coldplay, s-a îndepărtat de platourile de filmare, unde a revenit din 2008 în saga de succes „Iron Man”. De asemenea, este interesată în industria wellness, cu site-ul ei „goop” care vinde tot felul de produse – inclusiv o lumânare numită „This Smells Like My Vagin” (75 de dolari)./rcostea

(www.lefigaro.fr – 21 martie)