Pensiile militare nu sunt pensii speciale (Marcel Ciolacu)

Pensiile militare nu sunt pensii speciale, a transmis din nou, astăzi, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

El a explicat că în majoritatea statelor Uniunii Europene sunt legi speciale pentru acest tip de indemnizație. Liderul social-democrat admite că au existat și inechități, dar dă asigurări că în viitor acest lucru va fi corectat.

Marcel Ciolacu: 22 de state ale Uniunii Europene au lege specială pentru pensiile militarilor. Abordarea din Uniunea Europeană este cu legi speciale pentru ordine publică și apărare. Nu spun că anumite pensii n-au fost mai mari decât în activitate. Acest lucru deja a fost stipulat în lege și corectat. Legea este pentru viitor. Nicio lege din lume nu se dă pentru trecut.

Realizator: Amintim că miniștrii de resort au termen până luni să depună amendamente la proiectul legislativ privind pensiile speciale. Actul normativ se află în circuit legislativ și, dacă nu va fi dezbătut săptămâna viitoare, va trece tacit de Senat, în calitate de prim for sesizat. În Uniunea Europeană, Suedia este singura țară care nu are deloc pensii speciale. Sunt diferite legi de la o țară la alta. La fel și diferite categorii profesionale care pot primi astfel de pensii./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 martie