(Photo by Kenji Suetsugu / Courtesy of Kenji Suetsugu / AFP)

O nouă specie de orhidee, ale cărei flori delicate roz și albe arată ca sticla, a fost descoperită de oamenii de știință japonezi.
În ciuda prezenței sale în parcuri și grădini din Japonia, cercetătorii de la Universitatea Kobe au avut nevoie de 10 ani pentru a confirma că această plantă este o specie necunoscută anterior.
„A fost o surpriză să descopăr o nouă specie de floare, care este atât de comună încât poate fi văzută în parcuri, grădini și printre plantele din ghivece”, a declarat pentru AFP, joi, cercetătorul principal al studiului Kenji Suetsugu.
Unele dintre mostre au provenit din „plante în ghiveci și grădini”, inclusiv cele păstrate la un liceu din regiunea centrală Gifu, Japonia, a indicat profesorul de fitologie (știința care se ocupă cu studiul plantelor – n.rtr.).
„Cu aspectul său curios și florile delicate care arată ca nişte obiecte de sticlă, această floare este apreciată de multă vreme”, a spus Universitatea Kobe într-un comunicat.
Planta, cu florile ei spiralate, a fost menționată chiar și în cea mai veche antologie de poezii a Japoniei, „Manyoshu”, datând din secolul al VIII-lea.
Descoperirea a fost anunțată săptămâna trecută în „Journal of Plant Research” și orhideea a fost numită „Spiranthes hachijoensis”, deoarece multe mostre au fost găsite pe insula Hachijojima, Tokyo. (www.lesoir.be – 23 martie)/rcostea