IRINA SÂRBU SERBEAZĂ 20 DE ANI DE ACTIVITATE, ALĂTURI DE BIG BAND-UL RADIO

Joi, 6 aprilie 2023 (19.00), cunoscuta solistă vocală IRINA SÂRBU aniversează 20 de ani de activitate artistică printr-un frumos concert prezentat alături de BIG BAND-ul RADIO, dirijat de SIMONA STRUNGARU. Veți asculta piese ca Fascinating Rhythm, Our Love Is Here To Stay, I Got Rhythm, A Foggy Day, Travelin’ Ligh ș.a.

 Cariera Irinei Sârbu este simbolic legată de scena Sălii Radio, unde în 2003, cu exact 20 de ani în urmă, a primit Premiul pentru debut, în cadrul Galei Premiilor Jazz. A fost eleva Ancăi Parghel, de la care a învățat enorm, dar artista le este recunoscătoare tuturor colegilor de breaslă pe care i-a avut alături și care, fiecare în parte, au ajutat-o să evolueze.

Irina Sârbu a realizat două albume de etnojazz – „Șapte Scări” alături de Ethnotic Project (2015), și „World Symphony”, alături de Marius Mihalache (2007) și, anul acesta, pregătește un material cu totul original: un album de jazz compus integral de ea.

Solida formație muzicala clasică, o voce suplă cu un timbru puternic personalizat  și experiența scenică ce se acumulează îi permit vocalistei să abordeze cu lejeritate și succes repertoriul standard de jazz, cântece din repertoriul popular românesc, piese cu dulce parfum de epocă interbelică, și, în ultimii ani, partituri instrumentale în versiuni vocale (Bach, Boccherini, Grigoraș Dinicu). Proiectele Irinei Sârbu au fost numeroase, diverse și originale și au fost realizate alături de cele mai sonore nume din jazz-ul românesc, dar și împreună cu orchestre simfonice precum Orchestra de Cameră Radio și Camerata Regală sau Filarmonicile din Sibiu, Târgu Mureș, Bacău.

Vocea Irinei Sârbu a fost ascultată și aplaudată în concerte în țară și străinătate – Spania, Grecia, Italia, Belgia, Portugalia, Anglia, Cehia, Franța, Austria, Turcia, Statele Unite ale Americii și, de curând, în Tunisia.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, de asemenea, disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

RADOR – 30 martie