YouTube România a împlinit zece ani de când este prezent în ţara noastră

YouTube România a împlinit zece ani de când este prezent în ţara noastră. Un studiu Google arată că la finalul anului trecut, existau peste 8.000 de canale youtube româneşti cu mai mult de 10.000 de abonaţi, în creştere cu 15% faţă de 2021.

Primul creator de conţinut de pe YouTube România care a atins pragul de 1 milion de abonaţi a fost Mihai Alexandru Hash (Mikey Hash) în 2016, iar, în urmă cu trei ani, canalul românesc LooLooKids a primit „butonul de diamant „, care se oferă pentru depăşirea pragului de 10 milioane de abonaţi. Alex Buzică are mai multe informaţii.

Reporter: De zece ani de când este prezent în țara noastră, Youtube România oferă creatorilor de conținut mari și mici o modalitate de a monetiza videourile încărcate. Youtube oferă companiilor și brand-urilor posibilitatea de a-și promova produsele către publicul creatorilor de conținut, acestora din urmă revenindu-le cea mai mare parte din bugetele de publicitate investite.

Potrivit studiului prezentat, astăzi, 85% dintre românii care intră pe Youtube consideră că vizionarea conținutului și utilizarea platformei i-a ajutat să se decidă asupra unei achiziții, iar aproape trei sferturi dintre ei spun că reclamele de pe Youtube i-au ajutat să descopere produse și brand-uri noi. Datele arată că mai mult de 12 milioane de români cu vârsta de peste 18 ani se uită la video-uri pe Youtube, iar în România sunt peste 8.000 de canale care au peste 10.000 de abonați.

Mai mult, 1.600 de canale de Youtube din țara noastră au peste 100.000 de abonați, iar 150 de creatori români de pe această platformă au peste 1 milion de abonați. În prezent, cel mai popular artist Youtube din România este Andra, iar la nivel global, cântăreața Inna./mnecula/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI- 30 martie