Premierul Nicolae Ciucă va fi într-o vizită în Suedia, țară care deține președinția Uniunii Europene

Realizator: Cristian Bâcâin – Premierul Nicolae Ciucă merge vineri în Suedia, țară care deține acum președinția Uniunii Europene. Are programate întâlniri cu omologul suedez Ulf Kristersson și cu președintele Parlamentului de Stockholm, Andreas Norlén. Detalii despre agenda vizitei are corespondentul RRA Petruța Obrejan.
Reporter: Premierul Nicolae Ciucă va fi primit vineri, în jurul prânzului, de către omologul său, Ulf Kristersson, la reședința sa oficială din Stockholm, moment ce va fi urmat de o întrevedere tête-à-tête și un dejun de lucru, pentru ca în jurul orei 14:00 (ora României), cei doi premieri să susțină și declarații de presă comune, la sediul guvernului suedez. Mai mult ca sigur, de pe agenda discuțiilor nu va lipsi situația generată de agresiunea Federației Ruse asupra Ucrainei, impactul asupra țărilor din zonă, extinderea Spațiului Schengen, prioritățile președinției suedeze la Consiliul Uniunii Europene, dar și cooperarea în plan bilateral, apreciată recent de premierul Nicolae Ciucă drept una foarte bună.
Nicolae Ciucă: Suedia a fost prima țară scandinavă care a ratificat tratatul de aderare a României și Bulgariei la Uniunea Europeană. De asemenea, România a fost printre primele țări care a ratificat acordul de aderare la Alianța Nord-Atlantică a Suediei și, ceea ce consider că este cel mai important, faptul că pe agenda Uniunii Europene sunt subiecte care fac obiectul interesului nostru pentru tot ceea ce înseamnă îndeplinirea obiectivelor de țară în cadrul Uniunii Europene.
Reporter: Tot vineri, șeful executivului român va participa și la o conferință publică cu tema „Amenințări și oportunități în spațiul Mării Negre”, moment ce va marca totodată și încheierea vizitei sale în Regatul Suediei./abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 martie)