Circulația în județul Botoșani este în continuare restricționată din cauza ninsorilor și a vântului puternic

Realizator: Mira Gomboș – Circulația în județul Botoșani este în continuare restricționată din cauza ninsorilor și a vântului puternic, în condițiile în care nord-estul țării este joi sub cod portocaliu de vreme rea. Potrivit autorităților, se acționează cu utilaje pentru înlăturarea zăpezii de pe principalele artere ale județului. Are informații de ultimă oră corespondentul RRA Gina Poenaru.
Reporter: Consiliul Județean a anunțat în urmă cu puțin timp că utilajele de deszăpezire ale Direcției Județene de Drumuri și Poduri au început acțiunea de înlăturare a zăpezii de pe principalele artere ale județului, asta pentru crearea unor rute alternative la drumurile naționale care leagă județul Botoșani de Iași și Suceava și, astfel, de restul țării.
Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean: Se intervine pe Botoșani-Vorona, Vorona-Joldești, ca să deschidem legătura cu Tudora și limita de județ. Tot acum se lucrează pe Săveni-Coțușca, Săveni-Vorniceni. Se intervine și pe zona Baisa. Tratăm cu prioritate urgențele și arterele principale.
Reporter: Se intervine și pe sectoarele Curtești-Orășeni Deal, Trușești-Răuseni, în zona Călărași, puternic afectate de viscol, dar și în zona Dorohoi, cu utilaje spre Mihăileni și Pomârla. Și echipele secției Drumuri Naționale Iași acționează pentru deblocarea sectoarelor de drum înzăpezite, pe fondul atenționărilor meteo de vreme severă. În unele locuri zăpada măsoară doi metri./abranescu/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (6 aprilie)