Ref.: Profesoară atacată de un elev, la un liceu de prestigiu din București.

 

În data de 5 aprilie 2023, în jurul orei 12:40 un elev al Colegiului Național ,,Ion Creangă” din București a atacat o profesoară de limba japoneză în timpul orei, cu un obiect tăietor-înțepător. Aceasta a fost rănită în zona gâtului. La fața locului s-au deplasat atât polițiști cât și echipaje medicale în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate profesoarei rănite, în urma unui apel la numărul unic de urgență 112.

 

Conform unor surse, elevul se află în clasa a X-a și este în vârstă de 16 ani. Motivul acestuia a fost faptul că profesoara a vrut să evalueze neanunțat elevii clasei respective. Din pozele publicate în mediul online se poate vedea că arma folosită de elev este un cuțit de bucătărie. Totuși, elevul în cauză nu este cunoscut ca un copil-problemă. Acesta a declarat că a înjunghiat profesoara deoarece așa a simțit să facă. La momentul actual, cadrul didactic se află în stare stabilă la spital.

 

Constatăm cu stupoare că actele de violență școlară devin din ce în mai frecvente și ajung să vizeze și conflicte profesor-elev. Astăzi, întreaga comunitate a Colegiului Național ,,Ion Creangă” a asistat la o izbucnire agresivă și necontrolată care va avea efecte negative, puternice și durabile asupra fiecărui elev, profesor și personal auxiliar din liceu care nu se vor mai simți în siguranță la ore sau la locul muncă. Nu putem ști în ce măsură traumele suferite se vor răsfrânge și asupra elevilor și profesorilor din restul  .

 

Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI) se declară șocată și speră ca organele calificate vor lua toate măsurile legale împotriva elevului agresor. De asemenea, înaintăm directorilor și Poliției rugămintea de a crește frecvența activităților de conștientizare și prevenție a violenței școlare și vom organiza și noi la nivelul Asociației și nu numai.

 

Îi urăm doamnei profesoare și întregii sale familii, toate gândurile noastre bune și îi urăm multă sănătate, sperăm ca dumneaei să se poată recupera cât mai repede și sa treacă cu bine peste acest eveniment extrem de nefericit.

 

Încheiem cu un apel pentru toată lumea: Violența Școlară nu este o glumă, este o problema serioasă, gravă și mult mai aproape de noi decât credem pe care fiecare dintre noi, atât la nivel personal, cât și instituțional, trebuie să se implice, împreună pentru a o rezolva cât mai repede pentru a se asigura ca asemenea cazuri nu se vor mai repetă!

 

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI ELEVILOR DIN BUCUREȘTI ȘI ILFOV

 

AEBI este singura organizație reprezentativă și independentă a elevilor din municipiul București și județul Ilfov. AEBI a fost înființată în toamna anului 2018 din dorința elevilor reprezentanți din București și Ilfov.