Manifestări cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor

O campania-manifest, care îşi propune să celebreze unitatea în diversitate şi să prezinte comunitatea etnicilor romi din perspectiva realizărilor profesionale ale unor membri ai săi, a fost lansată, zilele acestea, de instituţiile care reprezintă interesele romilor şi nouă organizaţii ale societăţii civile rome şi pro-rome. În preambulul Zilei Internaţionale a Romilor, sărbătorită astăzi, în Aula Academiei Române a fost organizată o dezbatere manifest al cărei mesaj a fost că multe poveşti de succes se nasc în mijlocul acestei comunităţii. Directorului Centrului de Cultură a Romilor Romano-Kher, Mihai Neacşu:
Mihai Neacşu: Săptămâna Romilor se desfășoară sub egidă „Rom pentru România”, pe 8, în Piața George Enescu, vă așteptăm pentru că va fi un concert important ca și conținu,t Mahala Rai Band cântă în limba romani și e important pentru cultura romă să promovăm limba romani, și Connect-R, cel mai important artist al romilor, asumat.
Realizator: 8 aprilie e data la care, în 1971, s-a desfăşurat, la Londra, primul Congres internaţional al romilor, unde de altfel a fost şi acreditat oficial termenul pentru a-i desemna pe membrii etniei./apostelnicu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, 8 aprilie