Papa Francisc a făcut un nou apel la pace în lume

„Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – Papa Francisc a condamnat numeroasele piedici puse în calea păcii mondiale în tradiționalul său mesaj de Paște, „Urbi et Orbi”, în fața a zeci de mii de credincioși strânși în Piața Sfântul Petru de la Vatican. Suveranul Pontif și-a exprimat profunda îngrijorare din cauza atacurilor din ultimele zile din Orientul Mijlociu, care, potrivit lui, amenință dialogul dintre israelieni și palestinieni. Și, la fel ca în mesajul de anul trecut, Papa a insistat asupra războiului din Ucraina și a cerut comunității internaționale să pună capăt acestui conflict și tuturor celor care însângerează lumea. Corespondentul RRA la Roma, Elena Postelnicu, relatează.
Reporter: Suveranul Pontif a vorbit despre o cale a încrederii reciproce între oameni, între popoare și națiuni.
Papa Francisc: Să ne grăbim să depășim conflictele și diviziunile și să ne deschidem inimile către cei care au nevoie. Să ne grăbim să pășim pe căi de pace și fraternitate, să ne bucurăm de semnele concrete de speranță care parvin din atât de multe țări, începând cu cele care oferă asistență și bun venit celor care fug de război și sărăcie.
Reporter: Papa Francisc a făcut un nou apel la pace în lume.
Papa Francisc: Ajută-l pe iubitul popor ucrainean pe drumul său spre pace și revarsă lumina pascală asupra poporului rus.
Reporter: Suveranul Pontif și-a manifestat îngrijorarea și față de atacurile din ultimele zile, care amenință climatul de încredere și respect reciproc necesar pentru a relua dialogul dintre israelieni și palestinieni, astfel încât pacea să domnească în orașul sfânt și în întreaga regiune, amintind și de Liban, încă în căutarea stabilității și a unității, dar și de poporul tunisian, în special de tineri și de cei care suferă de probleme sociale și economice, pentru ca ei să nu-și piardă speranța și să lucreze împreună pentru a construi un viitor de pace și fraternitate./abranescu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 martie)