Comisia Europeană solicită Beijingului eliberarea a doi activiști chinezi care au fost arestați

Realizator: Ciprian Sasu – Comisia Europeană solicită Beijingului eliberarea a doi activiști chinezi care au fost arestați vineri dimineață. Ei ar fi fost în drum spre o întâlnire cu oficiali ai unei delegații a Uniunii Europene aflate în China. Inițiativa întâlnirii a aparținut părții europene.
Nabila Massrali, purtătorul de cuvânt a Comisiei Europene pe probleme de politică externă: Represiunile la adresa activiștilor chinezi pentru drepturile omului și chiar la adresa avocaților acestora sunt lucruri cunoscute de Uniunea Europeană. Este inacceptabilă arestarea celor doi chiar înainte de întâlnirea cu oficialii Uniunii Europene. Am postat aceleași mesaje și pe 10 aprilie, când alți doi activiști chinezi au fost judecați cu ușile închise și am cerut eliberarea lor imediată și necondiționată.
Realizator: Reacția autorităților de la Bruxelles vine pe fondul suspiciunilor că autoritățile chineze ar supraveghea nu doar convorbirile propriilor cetățeni, ci și pe cele ale oficialilor din alte țări, a transmis corespondentul RRA în Belgia, Bogdan Isopescu./abranescu/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 aprilie)