Slovacia a transferat Ucrainei 13 avioane de vânătoare MiG

Ministerul Apărării al Slovaciei a anunțat transferarea, pentru Ucraina, a tuturor avioanelor de vânătoare MiG-29 promise, comunică astăzi ziarul rusesc „Pravda”.

„Transferarea s-a făcut în condiții de securitate maximă posibilă. Îmi exprim recunoștința față de toți participanții, deoarece în astfel de cazuri aceasta este o operațiune logistică complexă și cu adevărat importantă”, a declarat ministrul slovac al apărării, Yaroslav Nad.

Pe data de 22 martie, Ministerul Apărării al Slovaciei a informat că specialiștii ucraineni desfășoară lucrări de recepție a avioanelor de vânătoare MiG-29, care sunt transferate în dar Kievului. Pe data de 23 martie, agenția de știri CTK a informat despre transferarea primelor patru din cele 13 avioane de vânătoare retrase anul trecut din efectivul forțelor militare aeriene ale țării.

Potrivit Serviciului Federal pentru cooperare tehnico-militară din Rusia, aceasta constituie o încălcare gravă a angajamentelor internaționale ale Slovaciei privind reexportul de armamente de producție rusească.(www.tass.ru – 17 aprilie)/snicolau/schelaru