Vremea va fi rece toată săptămâna

Realizator: Ciprian Sasu – Vremea va fi rece toată săptămâna. Abia spre weekend temperaturile vor reveni la normalul perioadei, spun meteorologii. Marţi şi miercuri este în vigoare o informare meteo care anunţă instabilitate atmosferică şi vânt în aproape toată ţara. Ne-a oferit detalii Alexandra Roşioară de la Administraţia Naţională de Meteorologie.
Alexandra Roşioară: Informarea meteorologică este valabilă până miercuri la ora 22:00 și vizează manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului. Acestea vor fi pe parcursul zilei de marți în mare parte din țară, iar miercuri îndeosebi în sud și est. Instabilitatea se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat căderi de grindină. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45-55km/h, iar în zona montană înaltă, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor depăși 70-80km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.
Realizator: Din punct de vedere hidrologic, bazinele Caraş, Nera şi Cerna sunt, până la prânz, la ora 12:00, sub incidenţa unui cod galben de inundaţii. Sunt afectate cursuri de apă din judeţul Caraş-Severin – avertizează hidrologii./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 aprilie)