Litoralul, destinaţia favorită pentru minivacanţa de 1 Mai

Litoralul este destinaţia favorită pentru minivacanţa de 1 Mai. Peste 75.000 de turişti petrec zilelele acestea la malul mării, mai alea că vremea ţine cu ei. Festivalurile de muzică, Beach, Please şi Sunwaves, dar şi cele de gastronomie au atras zeci de mii de oameni pe plajele din Costineşti, Mamaia, Constanţa şi Vama Veche. Evenimentele vor continua şi astăzi în toate staţiunile. Corespondentul RRA Sorin Cealera transmite.
Reporter: Sorin Cealera – Tinerii din țară și din străinătate s-au distrat până în zori pe plajele din Costineşti și Mamaia.
-: În Mamaia e frumos, foarte bine! .
Reporter: Dacă tinerii au ales Costineștiul, Mamaia Nord și Vama Veche, festivalurile gastronomice au atras oameni de toate vârstele. Pe plaja dintre Constanța și Mamaia au fost cel puțin 7.000 de participanți la Grillfest, un eveniment deschis gratuit publicului, cu demonstrații culinare ale celor mai cunoscuți chefi români, standuri de barbeque, concursuri pentru copii și recitaluri ale celor mai în vogă artiști. Relaxarea și mâncarea bună au fost cuvintele de ordine.
-: Ne simțim bine, e chiar drăguț, e vremea bună, mâncare destulă.
Corina Martin, secretar general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România și președinte de onoare al Asociației Resto Constanța: Aici atragem în general familii. Fiecare s-a simțit liber să colinde printre standuri, să deguste ceea ce dorește.
Reporter: Petrecerile și evenimentele vor continua în toate stațiunile, iar festivalurile de muzică se vor încheia pe 3 mai./dstanesc

RRA – 1 mai